Zdaj se predvaja
slovenski.godbenik
Izberi seznam predvajanja:
Dejavnosti godbeništva Ervinu Hartmanu podeljeno visoko priznanje MOM Župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, je v sklopu 44. spomladanskega koncerta Pihalnega orkestra KUD Pošta Maribor podelil njegovemu dirigentu in umetniškemu vodji, g. Ervinu Hartmanu, visoko priznanje MESTNI PEČAT.

Kulturno-umetniško društvo Pošta Maribor sodi med starejša in večja mariborska kulturna društva. Njegova gonilna sila in promotor je pihani orkester, ki je v letu 2011 praznoval že 80-letnico. S pihalnim orkestrom je tesno povezano ime njegovega dirigenta Ervina Hartmana, ki je pravzaprav sinonim tega orkestra in celotnega društva, pa ne samo društva, ampak tudi mesta Maribor. Ervin Hartman , ki je 17. decembra lani praznoval 70-letnico, je namreč dirigent tega odličnega mednarodno priznanega orkestra že 48 let, 29 let je ravnatelj ljubiteljske glasbene šole, zadnjih 10 let pa tudi dirigent Godbe veteranov Štajerske z mednarodno zasedbo članov.

Ervin Hartman je najžlahtnejši ambasador mesta Maribor in Slovenije, saj je njuno ime z glasbeno govorico ponesel daleč preko meja domovine. To je vodilo župana mestne občine Maribor, da je Ervinu Hartmanu, ki je s svojim dolgoletnim delovanjem odločilno prispeval k razvoju domače kulture in tudi k mednarodni prepoznavnosti našega mesta, podelil eno izmed najvišjih priznanj mestne občine – mestni pečat.

Tako dirigentu kot tudi celotnemu kulturno-umetniškemu društvu pomeni podeljena nagrada veliko čast in moralno nagrado za dolgoletno delo na področju ljubiteljske kulture in razvoja godbeništva na Slovenskem.

mag. Karmen Lebe Grajf

Zadnje objave
STROKOVNA PREDSTAVITEV, TESTIRANJE IN SERVIS KLARINETOV, SAKSOFONOV znamke YAMAHA.
RUDIJEVA BOŽIČNO-NOVOLETNA ŠTORJA, ZGODBA Z GODBO CERKNICA
BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT PIHALNEGA ORKESTRA MAREZIGE
VRELEC SPOMINOV NA GLASBO NIKOLI NE PRESAHNE
170. OBLETNICA PIHALNEGA ORKESTRA PIRAN
Najbolj obiskano
1
10 LET GODBE DOBROVA-POLHOV GRADEC
2
ANIN VEČER
3
VETERANSKE GODBE IZ VSE SLOVENIJE ZAIGRALE PO MARIBORU
4
PRAV LEPA JE ŠENTLENARTSKA FARA
5
TUDI GODBENIŠTVO IN MATEMATIKA IMATA SKUPNO TOČKO