Zdaj se predvaja
slovenski.godbenik
Izberi seznam predvajanja:
Dejavnosti godbeništva Aktiv veteranskih godb zasedal v Mengšu V glasbenem domu Mengeške godbe se je v sredo, 25. februarja 2015, sestal Aktiv veteranskih godb Slovenije ...

V glasbenem domu Mengeške godbe se je v sredo, 25. februarja 2015, sestal Aktiv veteranskih godb Slovenije. Še posebej so člani pozdravili predstavnika novoustanovljene veteranske godbe Žalec in predstavnika veteranske godbe iz Laškega v ustanavljanju. Ugotovili so, da je sedaj v Sloveniji šest aktivnih veteranskih godb, sedma iz Laškega pa bo zaživela do poletja.

Obravnavali so podrobno poročilo o izvedbi 8. festivala veteranskih godb v Ljubljani 28. septembra 2015 in izrekli pohvalo Godbi ljubljanskih veteranov za izvrstno organiziran festival.

Prav tako so čestitali k dobro pripravljenemu jubilejnemu koncertu ljubljanskih veteranov v dvorani Slovenske filharmonije, ki je bil 16. novembra 2014.

Dogovorili so se, da bo 9. festival veteranskih godb Slovenije v soboto, 26. septembra 2015, v Mengšu. Festival bo potekal v okviru tradicionalnega Mihaelovega sejma. Na 9. festivalu bo obeležena tudi 15. obletnica delovanja Mengeških veteranov.

Festivali veteranskih godb Slovenije so dodobra utrdili pomen teh godb za slovensko godbeništvo in njihovo pomembno vlogo v slovenskem kulturnem prostoru. Posebno težo njihovemu delovanju dajejo skladbe slovenskih avtorjev in skladbe iz bogate slovenske glasbene tradicije.

Veteranske godbe so postale pomemben del slovenskega godbeništva tudi zaradi prispevka k medkulturnemu dialogu ter posebne vloge v procesih aktivnega staranja in medgeneracijskega sožitja. V Mengšu bo letos na 9. festivalu zaigralo že sedem slovenskih veteranskih godb!

Milan Pavliha

Zadnje objave
TUDI GODBENIŠTVO IN MATEMATIKA IMATA SKUPNO TOČKO
ERVIN HARTMAN PREJEMNIK MEDALJE ZA ZASLUGE
OBČINSKI PIHALNI ORKESTER TREBNJE NA TEKMOVANJU V NEMČIJI
TRDNO SKUPAJ ŽE 70 LET – PIHALNI ORKESTER SALONIT ANHOVO
FOTO TEDNA
Najbolj obiskano
1
TUDI GODBENIŠTVO IN MATEMATIKA IMATA SKUPNO TOČKO
2
OZIRANJA V LANSKOLETNE ŠIRJAVE …
3
ERVIN HARTMAN PREJEMNIK MEDALJE ZA ZASLUGE
4
POMLADNO DOGAJANJE V PIHALNEM ORKESTRU DIVAČA
5
ŽLAHTEN IN ŽIVAHEN ZAČETEK TEDNA LJUBITELJSKE KULTURE 2022