Zdaj se predvaja
slovenski.godbenik
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Dejavnosti godbeništva Veter nosi pesem mojo Glasbeni višek večera je bila skladba V. in S. Avsenika Veter nosi pesem mojo. Tako subtilno doživete in vrhunske umetniške izvedbe, kot jo je podal solist – klarinetist prof. Slavko Goričar, menda skladba še ni doživela.

Pred enajstimi leti je Ljubljana dobila nov pihalni orkester Godbo ljubljanskih veteranov, ki je najstarejši po »mladosti« svojih članov, saj šteje preko 3000 let. Godbeniki so najbolj ponosni na vsakoletne koncerte v Slovenski filharmoniji. Na sinočnjega  še posebej, saj je razvnel poslušalce v parterju in na balkonu.

Na sporedu so bila glasbena dela G. Boedijna, R. Gobca, P. Mascagnija, G. Rossinnija, P. I. Čajkovskega, L. Slaka, E. Glavnika, J. Gregorca in V. in S. Avsenika.

Nastopili so izvrstni solisti sopranistka Pija Brodnik, baritonist Robert Vrčkon, plesalke Baletne šole Saše Stadler ter klarinetista prof. Slavko Goričar in Zvone Richter.

Koncert je bil posvečen obletnicam skladateljev večera (20-letnici smrti Radovana Gobca, 20-letnici smrti Bojana Adamiča, 110-letnici rojstva Janka Gregorca, 70-letnici smrti Pietra Mascagnija, 175-letnici rojstva Petra I. Čajkovskega in letos pokojnemu Slavku Avseniku).

Glasbeni višek večera je bila skladba V. in S. Avsenika Veter nosi pesem mojo. Tako subtilno doživete in vrhunske umetniške izvedbe, kot jo je podal solist – klarinetist prof. Slavko Goričar, menda skladba še ni doživela. Poslušalci so doživeli ponovitev ...

Veter nosi mojo pesem v izvedbi prof. Slavka Goričarja predvajana v Dvorani Marjana Kozine:

Godbeniki so na koncertu s fanfarami počastili tudi razvitje svojega društvenega prapora.

Milan Pavliha

Slike članka
Zadnje objave
KONCERTI 333
FOTO TEDNA
USPEH PIHALNEGA ORKESTRA DIVAČA NA 40. TEKMOVANJU SLOVENSKIH GODB
PIHALNI ORKESTER SALONIT ANHOVO NA GOSTOVANJU V FRANCIJI
23. POLETNI VEČER
Najbolj obiskano
1
OZIRANJA V LANSKOLETNE ŠIRJAVE …
2
NASTOPI POD AVSENIKOVO MARELO
3
FOTO TEDNA
4
USPEH PIHALNEGA ORKESTRA DIVAČA NA 40. TEKMOVANJU SLOVENSKIH GODB
5
TEKMOVANJE SLOVENSKIH GODB IN MAŽORETNIH SKUPIN V KORAKANJU