Članek

Dejavnosti godbeništva

Godba Cerknica na svetovni razstavi EXPO Milano 2015

Na pobudo Godbe Cerknica se je v sodelovanju z RRA Zeleni kras Primorsko-notranjska regija predstavila na svetovni razstavi Expo Milano 2015 4. in 5. julija 2015

Objavljeno Jul 06, 2016

Na pobudo Godbe Cerknica se je v sodelovanju z RRA Zeleni kras Primorsko-notranjska regija predstavila na svetovni razstavi Expo Milano 2015 4. in 5. julija 2015.

Godba Cerknica je k sodelovanju povabila tudi Hišo izročila, ki je predstavila nesnovno kulturno dediščino Notranjske z nastopom Urše Telič Miler o lanarstvu, projekcijo fotografij in filma z Meglico v izvedbi Ljobe Jenče ter predstavitvijo drevaka. Notranjski regijski park pa je regijo prikazal z izjemnimi fotografijami pokrajine in kraških posebnosti.

Godba Cerknica je skupaj z značilnimi cerkniškimi pustnimi maskami – coprnicama, žabo in butalko - izvedla tri nastope pred slovenskim paviljonom in dva promenadna nastopa po eni glavnih ulic Expa. Zvok koračnic, razigrane maskote in moderator Evgen Ban so pritegnili pozornost številnih obiskovalcev, kar je pri tolikšnem številu zanimivosti in dogodkov, ki jih ponuja svetovna razstava, velik uspeh. Nastope cerkniške godbe sta zelo pohvalili tudi generalna komisarka RS za Expo Jerneja Lampret in Anje Erjavec iz slovenskega paviljona.

Kompleksno zastavljen program je poskrbel za slikovito predstavitev krajev in slovenskega godbeništva, posebej ganljiva pa je bila izvedba skladbe Na golici, s katero so se cerkniški godbeniki v imenu vseh Slovencev poklonili preminulemu Slavku Avseniku.

Alenika Žnidaršič,
predsednica KD Godba Cerknica

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #ljubljana #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grosuplje #Grad #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju