Zdaj se predvaja
slovenski.godbenik
Izberi seznam predvajanja:
Dejavnosti godbeništva Godba na pihala Črnomelj praznuje 150. obletnico V soboto, 14. 5. 2016, je bil v okviru Tedna ljubiteljske kulture 2016 v črnomaljski telovadnici OŠ Mirana Jarca Črnomelj odličen koncert ob 150-letnici Godbe na pihala Črnomelj.

V soboto, 14. 5. 2016, je bil v okviru Tedna ljubiteljske kulture 2016 v črnomaljski telovadnici OŠ Mirana Jarca Črnomelj odličen koncert ob 150-letnici Godbe na pihala Črnomelj.

Častno pokroviteljstvo nad koncertom je prevzel predsednik RS Borut Pahor, ki se je skupaj z gospo Tanjo Pečar dogodka tudi udeležil. Slavnostna govornica ob jubileju je bila županja Občine Črnomelj in predsednica prireditvenega odbora dogodka Mojca Čemas Stjepanovič.

Vodja območne izpostave JSKD Helena Vukšinič in predsednik Sveta OI Črnomelj Dušan Kofalt sta podelila tudi častne Gallusove značke in priznanja, ki so jih za več kot 30-letno udejstvovanje v glasbeni ljubiteljski dejavnosti prejeli Polona Godina Mavrič, Edi Hutar,  Marjan Jakša,  Andrej Matkovič in Jože Stariha.

Za 45-letno udejstvovanje v glasbeni dejavnosti je jubilejno priznanje prejel Roman Božič, za 50-letno delo pa Alojzij Ravnikar, ki je prejel tudi srebrno medaljo Zveze slovenskih godb in križ za zasluge mednarodne glasbene organizacije CISM. Medaljo in priznanje je podelil Tone Urbas, predsednik Zveze slovenskih godb.

Verjamemo, da bo zGodba živela še nadaljnjih 150 let.

JSKD OI Črnomelj

Zadnje objave
STROKOVNA PREDSTAVITEV, TESTIRANJE IN SERVIS KLARINETOV, SAKSOFONOV znamke YAMAHA.
RUDIJEVA BOŽIČNO-NOVOLETNA ŠTORJA, ZGODBA Z GODBO CERKNICA
BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT PIHALNEGA ORKESTRA MAREZIGE
VRELEC SPOMINOV NA GLASBO NIKOLI NE PRESAHNE
170. OBLETNICA PIHALNEGA ORKESTRA PIRAN
Najbolj obiskano
1
10 LET GODBE DOBROVA-POLHOV GRADEC
2
ANIN VEČER
3
VETERANSKE GODBE IZ VSE SLOVENIJE ZAIGRALE PO MARIBORU
4
PRAV LEPA JE ŠENTLENARTSKA FARA
5
TUDI GODBENIŠTVO IN MATEMATIKA IMATA SKUPNO TOČKO