Zdaj se predvaja
slovenski.godbenik
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
AVE UPANJU IN SPOMINJANJU! PA TUDI POGREŠANJU …

Zadnje čase veliko pogrešamo. Pogrešamo poletje in širno brezskrbnost. Pogrešamo vonj po kavi, ki se širi po našem prostoru, pogrešamo sekcijske vaje in … Celo naše čistilne akcije pogrešamo! Pogrešamo Erna, ki zdaj z nami igra iznad oblakov. Pogrešamo se. Pogrešamo vse, kar smo in kar smo gradili v naših upih. Letos svet pač nima sreče, a se ne bomo vdali. Vestno verjamemo, da si jo bo izboril nazaj. 

V počitnice smo namreč vstopili optimistično. Se na tradicionalnem zaključnem pikniku razveselili vnovičnega snidenja. Ob Kolpi kovali načrte novih projektov in se spominjali rodovitnih in s spomini bogatih preteklih sezon. Septembra so nas prsti že precej srbeli, zato smo bili veseli, da smo lahko (sicer odgovorno in skladno z novimi pravili in priporočili) poprijeli za naše inštrumente. Vdahnili bogatost, ki jo ponuja nov program. Začeli s sekcijskimi vajami in razmišljali o vseh koncertih – najprej o že tradicionalnem Aninem večeru, da bi vnesli barvo v novembrsko sivino in predvsem, da bi se zahvalili naši Ani Recelj Gole, ki nam je v preteklem letu ogromno pomagala pri nakupu inštrumentov. Ki verjame in upa z nami in za nas.

Misel se je spletla tudi z božičnim koncertom. Pa tistim, na katerem bi upihnili že 5. svečko našega delovanja. Zato si jemljemo pravico, da želje v nebo pošljemo že danes. Želimo si, da bi bili kmalu spet skupaj. Da bi čas čim prej ozdravil svet. Želimo si, da bomo lahko kmalu spet igrali  in živeli to, kar smo.

A zato še bolj cenimo in spoštujemo. Cenimo poletje in predvsem občutek brezskrbnosti, ki mu ni mar za letne čase. Cenimo vonj po kavi,  klepet in druženje, ki ga rodi. Spoštujemo sekcijske vaje, čistilne akcije tudi. Vsaj malo … Se spominjamo Erna in še bolj cenimo in spoštujemo čas, ki ga je preživel z nami. Ob vseh skupaj preživetih trenutkih minljivosti, ki si pravijo življenje, se bomo v prihodnosti radovali še bolj. In še naprej gradili, upali in verjeli. Do takrat pa si kličemo Ave ob spletnih čajankah, ob spominov polnem preigravanju programa in mislih na zgodbe, ki jih bomo še zaigrali. Koščke sveta, ki jih bomo obiskali. Skupaj.

Neža Cerinšek, Orkester Ave

Slike članka
Zadnje objave
STROKOVNA PREDSTAVITEV, TESTIRANJE IN SERVIS KLARINETOV, SAKSOFONOV znamke YAMAHA.
RUDIJEVA BOŽIČNO-NOVOLETNA ŠTORJA, ZGODBA Z GODBO CERKNICA
BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT PIHALNEGA ORKESTRA MAREZIGE
VRELEC SPOMINOV NA GLASBO NIKOLI NE PRESAHNE
170. OBLETNICA PIHALNEGA ORKESTRA PIRAN
Najbolj obiskano
1
10 LET GODBE DOBROVA-POLHOV GRADEC
2
ANIN VEČER
3
VETERANSKE GODBE IZ VSE SLOVENIJE ZAIGRALE PO MARIBORU
4
PRAV LEPA JE ŠENTLENARTSKA FARA
5
TUDI GODBENIŠTVO IN MATEMATIKA IMATA SKUPNO TOČKO