Zdaj se predvaja
slovenski.godbenik
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
LETNI KONCERT GODBE ZGORNJE SAVINJSKE DOLINE Športna dvorana Mozirje, 15.1.2022

Kot veleva tradicija je tretja sobota v januarju rezervirana za letni koncert Godbe Zgornje savinjske doline. Pol enoletnem premoru zopet v živo, v športni dvorani Mozirje.

Zaradi omejitve števila obiskovalcev je bilo le-teh mnogo manj, vendar so bili skupaj z godbeniki veseli, da so zopet deležni bogate glasbene izkušnje.

Za godbenike, ki jih vodi prof. Tomaž Podlesnik, je bil ta koncert še posebej svečan, saj so se predstavili v novih uniformah. Prvi del koncerta je bil obarvan solistično. V delih Carmen suita, Il Trielo ter Tam kjer murke cveto so se predstavili solisti, flavtistka Larisa Kotnik, trobentač Miklavž Pintar ter pianistka Kristina Golob.

Posebno mesto v programu ima tudi sprejem novih članov. Ta večer je so medse sprejel kar 7 mladih glasbenikov, na katerih bo orkester gradil svojo prihodnost.

Drugi del je zajemal koncertne priredbe Slavka in Vina Avsenika in Braneta Prešerna.

V zadnjem delu pa se je kot gost predstavil pevec skupine Smooth band, Klemen Finkšt. Odpel je dve skladbe legendarnega pevca Elvis Presaleyja, In the Ghetto ter See, see rider. Njegov nastop je bil neke vrste vabilo na glasbeni spektakel, ki se bo 4. junija zgodil na Ljubnem ob Savinji. Godba, Smooth band ter gostje bodo na koncertu King's night poslušalce popeljali v zlate časa kralja rock'n'rolla, Elvisa Presleyja.

Koncert se je zaključil z dodatki, kjer je godba premierno predstavila priredbo vsem poznane citrarske uspešnice domačina Karlija Gradišnika Sestavljena polka, ki so jo za godbo preimenovali v Sestavljeno koračnico.

Člani godbenega ansambla so bili odlično razpoloženi, ker jim je uspelo zopet nastopiti pred občinstvom in pokazali, da kljub epidemiji niso mirovali.

POSNETEK

Matej Kranjc

Slike članka
Zadnje objave
STROKOVNA PREDSTAVITEV, TESTIRANJE IN SERVIS KLARINETOV, SAKSOFONOV znamke YAMAHA.
RUDIJEVA BOŽIČNO-NOVOLETNA ŠTORJA, ZGODBA Z GODBO CERKNICA
BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT PIHALNEGA ORKESTRA MAREZIGE
VRELEC SPOMINOV NA GLASBO NIKOLI NE PRESAHNE
170. OBLETNICA PIHALNEGA ORKESTRA PIRAN
Najbolj obiskano
1
10 LET GODBE DOBROVA-POLHOV GRADEC
2
ANIN VEČER
3
VETERANSKE GODBE IZ VSE SLOVENIJE ZAIGRALE PO MARIBORU
4
PRAV LEPA JE ŠENTLENARTSKA FARA
5
TUDI GODBENIŠTVO IN MATEMATIKA IMATA SKUPNO TOČKO