Zdaj se predvaja
slovenski.godbenik
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
POMLADNO DOGAJANJE V PIHALNEM ORKESTRU DIVAČA Divača, 17.5.2022

Prvi konec tedna v marcu je Pihalni orkester Divača gostil Dirigentsko šolo, ki je bila predvidena že konec leta 2021, a je bila zaradi epidemioloških razmer prestavljena. Dirigentska šola je namenjena dirigentom godb in pihalnih orkestrov, šolskih orkestrov in orkestrov glasbenih šol, ki bi radi izpopolnili in poglobili svoje teoretično in praktično znanje iz dirigiranja, poteka pod mentorstvom Mira Sajeta.

Dirigentske šole v Divači se je udeležilo 6 dirigentov, ki se je v petek v prostorih godbenega doma izpopolnjevalo v teoretičnem poznavanju tehničnih prvin dirigiranja, v soboto dopoldan pa so novoosvojeno znanje že prenašali v prakso na praktičnem delu. Popoldan so sledile analize dirigentskih naastopov in napotki za izboljšave. Sobotni program izobraževanja se je ponovil tudi v nedeljo. Na praktičnem delu je sodelovalo 45 godbenikov. V intenzivnem glasbenem vikendu smo se vsi ogromno naučili – tako člani orkestra, ki so se hitro prilagajali novim prijemom, kot tudi sodelujoči dirigenti, ki so napredovali ob napotkih mentorja.


				Udeleženci dirigentske šole			Udeleženci dirigentske šole

Prvi spomladanski nastop smo izpeljali 23. aprila v Senožečah. Predstavili smo se s tekmovalnim repertoarjem, ki ga je popestril solo nastop flavt in bongo bobnov. Večer sta povezovali simpatični mladi moderatorki Nina in Tinkara.

Po dvoletnem premoru smo letos zopet prebujali občane s prvomajsko budnico. Obiskali smo 14 krajev, povsod smo bili toplo sprejeti, kljub neugodni vremenski napovedi pa smo načrtovano pot izpeljali do konca.

Maj pa smo pričeli kot gostje Kraške pihalne godbe, ki je s pomladnim koncertom otvorila novo koncertno sezono.

Jana Volk

Foto: Boris Selko, David Vatovec

Slike članka
Zadnje objave
STROKOVNA PREDSTAVITEV, TESTIRANJE IN SERVIS KLARINETOV, SAKSOFONOV znamke YAMAHA.
RUDIJEVA BOŽIČNO-NOVOLETNA ŠTORJA, ZGODBA Z GODBO CERKNICA
BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT PIHALNEGA ORKESTRA MAREZIGE
VRELEC SPOMINOV NA GLASBO NIKOLI NE PRESAHNE
170. OBLETNICA PIHALNEGA ORKESTRA PIRAN
Najbolj obiskano
1
10 LET GODBE DOBROVA-POLHOV GRADEC
2
ANIN VEČER
3
VETERANSKE GODBE IZ VSE SLOVENIJE ZAIGRALE PO MARIBORU
4
PRAV LEPA JE ŠENTLENARTSKA FARA
5
TUDI GODBENIŠTVO IN MATEMATIKA IMATA SKUPNO TOČKO