Zdaj se predvaja
slovenski.godbenik
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
POMLADNO DOGAJANJE V PIHALNEM ORKESTRU DIVAČA Divača, 17.5.2022

Prvi konec tedna v marcu je Pihalni orkester Divača gostil Dirigentsko šolo, ki je bila predvidena že konec leta 2021, a je bila zaradi epidemioloških razmer prestavljena. Dirigentska šola je namenjena dirigentom godb in pihalnih orkestrov, šolskih orkestrov in orkestrov glasbenih šol, ki bi radi izpopolnili in poglobili svoje teoretično in praktično znanje iz dirigiranja, poteka pod mentorstvom Mira Sajeta.

Dirigentske šole v Divači se je udeležilo 6 dirigentov, ki se je v petek v prostorih godbenega doma izpopolnjevalo v teoretičnem poznavanju tehničnih prvin dirigiranja, v soboto dopoldan pa so novoosvojeno znanje že prenašali v prakso na praktičnem delu. Popoldan so sledile analize dirigentskih naastopov in napotki za izboljšave. Sobotni program izobraževanja se je ponovil tudi v nedeljo. Na praktičnem delu je sodelovalo 45 godbenikov. V intenzivnem glasbenem vikendu smo se vsi ogromno naučili – tako člani orkestra, ki so se hitro prilagajali novim prijemom, kot tudi sodelujoči dirigenti, ki so napredovali ob napotkih mentorja.


				Udeleženci dirigentske šole			Udeleženci dirigentske šole

Prvi spomladanski nastop smo izpeljali 23. aprila v Senožečah. Predstavili smo se s tekmovalnim repertoarjem, ki ga je popestril solo nastop flavt in bongo bobnov. Večer sta povezovali simpatični mladi moderatorki Nina in Tinkara.

Po dvoletnem premoru smo letos zopet prebujali občane s prvomajsko budnico. Obiskali smo 14 krajev, povsod smo bili toplo sprejeti, kljub neugodni vremenski napovedi pa smo načrtovano pot izpeljali do konca.

Maj pa smo pričeli kot gostje Kraške pihalne godbe, ki je s pomladnim koncertom otvorila novo koncertno sezono.

Jana Volk

Foto: Boris Selko, David Vatovec

Slike članka
Zadnje objave
TUDI GODBENIŠTVO IN MATEMATIKA IMATA SKUPNO TOČKO
ERVIN HARTMAN PREJEMNIK MEDALJE ZA ZASLUGE
OBČINSKI PIHALNI ORKESTER TREBNJE NA TEKMOVANJU V NEMČIJI
TRDNO SKUPAJ ŽE 70 LET – PIHALNI ORKESTER SALONIT ANHOVO
FOTO TEDNA
Najbolj obiskano
1
TUDI GODBENIŠTVO IN MATEMATIKA IMATA SKUPNO TOČKO
2
OZIRANJA V LANSKOLETNE ŠIRJAVE …
3
ERVIN HARTMAN PREJEMNIK MEDALJE ZA ZASLUGE
4
POMLADNO DOGAJANJE V PIHALNEM ORKESTRU DIVAČA
5
ŽLAHTEN IN ŽIVAHEN ZAČETEK TEDNA LJUBITELJSKE KULTURE 2022