Zdaj se predvaja
slovenski.godbenik
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
ERVIN HARTMAN PREJEMNIK MEDALJE ZA ZASLUGE Ljubljana, 14.6.2022

Predsednik republike Borut Pahor je 14. junija 2022 podelili odlikovanja trem kulturnikom. Srebrni red za zasluge sta prejela pesnica in šansonjerka Elza Budau ter koreograf in plesalec Edward Clug. Medaljo za zasluge pa je prejel častni predsednik Zveze slovenskih godb in dirigent Ervin Hartman.

Ervin Hartman je državno odlikovanje prejel za delo in zasluge pri razvoju godbeništva in glasbene kulture na Slovenskem.

 

Študiral je rog in tolkala. Svoje znanje dirigiranja je poglobil pri raznih dirigentih v Sloveniji, drugih evropskih državah in ZDA. Poleg glasbenega izobraževanja je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Mariboru. Kot dirigent je aktiven od leta 1967. Bil je ravnatelj ljubiteljske glasbene šole v Mariboru, ki jo je ustanovil 1976. Pihalni orkester KUD Pošta Maribor je vodil do leta 2019. Trenutno vodi Godbo veteranov Štajerske Ervina Hartmana ter mednarodni Rotary orkester. Prav tako je bil tudi dirigent prvega brass banda v Sloveniji Brass Banda Maribor. Kot dirigent, žirant in predavatelj je pogosto gost na različnih seminarjih, simpozijih in tekmovanjih v Sloveniji, Evropi in ZDA. Z različnimi glasbenimi skupinam in orkestri je kot dirigent in glasbenik posnel več tonskih zapisov in sodeloval pri radijskih in TV snemanjih.

Je častni predsednik Zveze slovenskih godb in častni član mednarodne glasbene zveze CISM, pri kateri je bil dolgoletni član predsedstva, od tega sedem let kot podpredsednik. Je dolgoletni član WASBE in tudi nekaterih drugih nacionalnih in mednarodnih strokovnih organizacij.

Poleg delovanja na organizacijskem področju je aktiven tudi kot dirigent, skladatelj, aranžer, raziskovalec in glasbeni založnik. Posebno pomembna je glasbena založba HARTMAN, ki jo je ustanovil, ter je preko nje omogočil, posebej slovenskim skladateljem, njihovo predstavitev tudi izven slovenskih meja.

Slike članka
Zadnje objave
TUDI GODBENIŠTVO IN MATEMATIKA IMATA SKUPNO TOČKO
ERVIN HARTMAN PREJEMNIK MEDALJE ZA ZASLUGE
OBČINSKI PIHALNI ORKESTER TREBNJE NA TEKMOVANJU V NEMČIJI
TRDNO SKUPAJ ŽE 70 LET – PIHALNI ORKESTER SALONIT ANHOVO
FOTO TEDNA
Najbolj obiskano
1
TUDI GODBENIŠTVO IN MATEMATIKA IMATA SKUPNO TOČKO
2
OZIRANJA V LANSKOLETNE ŠIRJAVE …
3
ERVIN HARTMAN PREJEMNIK MEDALJE ZA ZASLUGE
4
POMLADNO DOGAJANJE V PIHALNEM ORKESTRU DIVAČA
5
ŽLAHTEN IN ŽIVAHEN ZAČETEK TEDNA LJUBITELJSKE KULTURE 2022