Članek
BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT PIHALNEGA ORKESTRA MAREZIGE
Objavljeno Jan 03, 2023

Letošnjo sezono smo v Pihalnem orkestru Marezige pričeli septembra po kratkem poletnem počitku, s katerim smo si »napolnili baterije« za nadaljnje glasbeno ustvarjanje. Poleg rednih vaj smo se udeležili tudi številnih dogodkov, kjer smo z glasbo pospremili in popestrili program.

Oktobra smo nastopili v Marezigah, kjer je potekala tržnica lokalnih društev, seveda smo svojo stojnico imeli tudi mi in mimoidočim predstavili delovanje svojega društva. Z glasbo smo se predstavili tudi v Ljubljani, kjer je že sedmo leto zapored potekala prireditev Po primorsko.

Po primorsko, Ljubljana

Novembra smo v Marezigah nastopili ob dnevu spomina na mrtve in na Martinji, v Kopru pa smo kot presenečenje otvorili koncert Zlati časi istrske glasbene skupine Platana, ki je praznovala jubilejnih 50 let delovanja.

Dan spomina na mrtve, Marezige

V letošnje praznike smo vstopili s svojim tradicionalnim Božično-novoletnim koncertom, ki smo ga izvedli 17. decembra v dvorani Krajevne skupnosti Marezige. Vsako leto člani orkestra združimo moči in se potrudimo, da za gledalce pripravimo lep dogodek, tudi kar se tiče okrasja. Dvorano in oder vedno okrasimo sami in pokažemo, da nismo ustvarjalni samo na področju glasbe. Naše letošnje presenečenje je bil ročno izdelan model vlakca, ki je sredi skladbe The Polar Express zapeljal na sredino odra in pri tem spuščal paro, kar je navdušilo vse gledalce (in tudi nas, nastopajoče).

 

Božično-novoletni koncert 

Poleg ekipe, ki je letos skrbela za okraševanje in pripravo dvorane, gre posebna zahvala še dirigentu, Romanu Grabnerju, ki je kot naš vodja vskočil v začetku decembra in nas uspešno popeljal skozi koncert. Roman je trobentač, ki je študij trobente opravljal na ljubljanski Akademiji za glasbo, svojo kariero je začel v Policijskem orkestru, kjer je bil zaposlen kot solist, kasneje je prevzel vlogo pomočnika vodje orkestra, od leta 2018 pa je glavni dirigent in vodja orkestra slovenske policije.

Dirigent Roman Grabner

Letošnji koncertni program je bil zelo zanimiv, igrali smo melodije iz trilogije filmov Gospodarja prstanov (The Lord of the Rings), iz animiranih filmov Kako izuriti svojega zmaja (How to Train Your Dragon) in Polarni vlak (The Polar Express), seveda pa smo vključili tudi nekaj božične glasbe, skupaj z nami je nastopila še pevka Sara Pajić Osolnik, ki je ob naši spremljavi zapela vsem znano Belo snežinko in pa pesem Hallelujah. Program je povezovala radijska voditeljica Suzana Srdić, ki je bila letos z nami prvič in je poskrbela za prijetno vzdušje v dvorani. Gledalci so odšli zadovoljni z nasmeški na obrazih, med njimi je bil tudi koprski župan Aleš Bržan, ki nas je prav tako pohvalil.

Člani Pihalnega orkestra Marezige še že veselimo novega leta in novega vodstva, še vedno smo v iskanju novega dirigenta in komaj čakamo, da najdemo nekoga, ki bo z nami zakorakal naproti novim glasbenim izzivom. Vsem ljubiteljem glasbe pa želimo lepe praznike in srečno novo leto!

Avtorica prispevka: klarinetistka POM Tina Starc

Fotografije: Uroš Železnik in Jan Koštric

#Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #božičnonovoletnikoncert #Braslovče #Brda #Brežice #Brezovica #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #delovanjeinaktivnostigodb #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolenjskeToplice #DolpriLjubljani #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #godba #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #HočeSlivnica #Hodoš #Horjul #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Kočevje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #kultura #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #ljubljana #Ljubno #Ljutomer #Logatec #LogDragomer #LoškaDolina #LoškiPotok #LovrencNaPohorju #Luče #Lukovica #Majšperk #Makole #marezige #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #orkester #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #delovanjegodb