Članek
UJEMI SVOJE SANJE

Pihalni orkester Marezige je za Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki pomagal zbrati 4.000 eurov

Objavljeno Feb 16, 2023

Ob deseti obletnici smrti Danila Kocjančiča smo velikanu slovenske zabavne glasbe posvetili humanitarni koncert z naslovom "Ujemi svoje sanje''.

S prostovoljnimi prispevki smo zbrali 4.000 evrov, ki jih namenjamo združenju Palčica Pomagalčica za pomoč otrokom, ki jim socialne razmere preprečujejo, da bi razvili svoje talente in uresničili svoje sanje. Tako se bodo lažje udeleževali taborov, kulturnih in športnih prireditev, glasbene šole in drugih dogodkov. Združili smo se Pihalni orkester Izola in Pihalni orkester Marezige pod vodstvom dirigentov Mirka Orlača, ki je avtor vseh aranžmajev orkestra, in Borisa Babiča ter pevke in pevci: Tinkara Kovač, Lara Baruca, Slavko Ivančič, Tulio Furlanič, Matjaž Jelen in Drago Mislej - Mef, ki je napisal večino besedil za Danilove skladbe. Skupaj smo zaigrali v velikem glasbenem korpusu, čustva, ki so žarela z odra, pa je težko ubesediti. Meta Kocjančič, Danilova hči, se nam je pridružila pri zadnji pesmi "Amerika". Kot znana slaščičarka iz Hotelov LifeClass v Portorožu in članica slovenske kuharske reprezentance nam je po koncertu v spomin na očeta postregla z minjoni in pravo rock'n'roll torto.

Večer so na poseben način zaznamovali tudi voditelji. Elen Batista Štader, članica Lions Kluba Izola, je prijazno poskrbela za uradni del prireditve in klepet z Lariso Štoka, predsednico društva Palčica Pomagalčica, in Radovanom Pušnarjem, guvernerjem slovenskih Lionsov. Občinstvu sta pripovedovala o delu, ki ga opravljata obe organizaciji, kjer resnično delajo ljudje – za ljudi. Znani voditeljski duo Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač sta občinstvo nasmejala, raznežila ter se s pevkami in pevci spominjala Danila Kocjančiča.

Spomnili smo se na številne zgodbe, ki so postale že spomin na preteklost. Čudovito je biti del te skupne energije, razveseljevati druge in jim pomagati. Zahvaljujemo se vsem, ki so s svojim nastopom, delom in časom prispevali h koncertu, pa tudi vsem v dvorani, ki so prispevali v dobrodelno skrinjico. Koncert smo organizirali Lions klub Izola/Isola ter Pihalni orkester Izola in Pihalni orkester Marezige z dragoceno pomočjo Centra za kulturo, šport in prireditve Izola ter OŠ Vojke Šmuc v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, območni izpostavi Izola in Koper.

Sanjajmo skupaj, naprej. V juniju bomo koncert ponovili v koprski občini.

Teja Glavina za Pihalni orkester Marezige

#delovanjeinaktivnostigodb #dobrodelni.dogodek #godba #godbeniki #izola #Koper #orkester #palčicapomagalčica #kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #ljubljana #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grosuplje #Grad #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju