Članek
SPOMLADANSKI KONCERT V ZNAMENJU PRIJATELJSTVA

PIHALNI ORKESTER KOPER IN PIHALNI ORKESTER MAREZIGE NAVDUŠILA POLNO DVORANO!

Objavljeno Apr 18, 2024

V nedeljo, 14 aprila, se je Avditorij Portorož prelevil v tempelj čudovite glasbe in prijateljstva, kjer sta Pihalni orkester Koper pod vodstvom Borisa Benčiča in Pihalni orkester Marezige pod taktirko dirigenta Andraža Cenciča s tradicionalnim Spomladanskim koncertom navdušila polno dvorano zbranih poslušalcev. Večer je povezoval spretni voditelj Tomaž Klepač.

Publika je bila očarana s pestrostjo programa, ki je vključeval dela slovenskih in tujih skladateljev, od klasičnih mojstrovin do sodobnih melodij in filmske glasbe. Navdušili so jih virtuozni nastopi solistov na trobenti, tubi in kvartetu pozavn, ki so s svojim talentom dodali še dodatno dimenzijo glasbenemu doživetju.

Še posebej sta srca poslušalcev ogreli skupni izvedbi skladb "Prijatelji ostanimo prijatelji" in "Večer na Robleku", kateri sta simbolično nadgradili prijateljski duh koncerta in ustvarili nepozabno vzdušje enotnosti in medsebojne povezanosti.


Poleg osrednjih protagonistov je k pestrosti večera prispeval tudi nastop Šolskega Pihalnega orkestra Glasbene šole Koper. Njihov nastop je bil dokaz, da glasba združuje generacije in da se v slovenskem prostoru kalijo novi glasbeni talenti, ki obljubljajo svetlo prihodnost.

Spomladanski koncert v Avditoriju Portorož je bil vsekakor velik uspeh in nepozabno doživetje za vse, ki so imeli čast biti prisotni. Naj vam glasba še naprej prinaša veselje, navdih in nepozabne trenutke!

V imenu Pihalnega orkestra Marezige in Pihalnega orkestra Koper

avtor fotografij: Mirko Orlač

#delovanjegodb