Članek
ŠMARSKI GODBENIKI ZNOVA NA MUSICI CREATIVI
Objavljeno pred 6 dnevi

Glasbeniki Godbe Šmarje pri Jelšah smo se od 18. do 24. avgusta udeležili poletnega glasbenega kampa Musica Creativa, kjer smo preživeli nepozabne dni zapolnjene z glasbenimi vajami, nastopi in druženji.

Zbiranje udeležencev se je začelo v nedeljo, 18. avgusta, ko smo prispeli v Izolo in takoj začeli z intenzivnim urnikom. Prvi dan smo se po uvodnih skupinskih vajah in kosilu imeli priložnost spoznati med seboj, se družiti in pripraviti na sekcijske vaje, ki so sledile popoldne. Večer smo si popestrili s skupinskim druženjem, kjer smo se preizkusili v znanju o slovenskem godbeništvu.

V naslednjih dneh smo udeleženci kampa sledili začrtanem urniku, ki se je pričel z zajtrkom in nadaljeval s sekcijskimi vajami od 9.00 do 12.20. Po kosilu in počitku so sledile skupne vaje, ki so trajale od 15.00 do 19.00. Po večerji je vsak večer prinesel nekaj posebnega – od bobnarske delavnice do jam sessiona, kjer smo udeleženci imeli priložnost improvizirati in pokazati svoje glasbene veščine, ter šova talentov, ki je razkril številne skrite talente.

V četrtek zvečer smo se vsi udeleženci fotografirali v majicah kampa, nato pa so komorne zasedbe nastopile v parku, kar je bil le eden izmed nastopov. Petek, 23. avgusta, je prinesel dva pomembna dogodka – dopoldanski koncert pred dijaškim domom in zvečer še ribiški praznik v Izoli, ki smo se ga lahko udeležili in obiskali različna prizorišča, kjer so nastopali slovenski umetniki – Zvita feltna, Čuki…

Zadnji dan je bil namenjen pakiranju in odhodu proti Ljubljani, kjer je zvečer potekal zaključni koncert, ki je bil čudovit zaključek tedenskega druženja in glasbenega ustvarjanja.

S kampa smo se vrnili bogatejši z novimi znanji, izkušnjami in prijateljstvi, ki bodo nedvomno trajala. Musica Creativa nam je omogočila izpopolnjevanje in nadgradnjo glasbenih veščin, ter neprecenljive in zabavne trenutke druženja in povezovanja z vrstniki iz vse Slovenije.

Zahvaljujemo se društvu Godbenikov Šmarje pri Jelšah, ki nam je omogočilo udeležbo na kampu in za vso podporo.

Živa, Iza, Žan, Matija in Urh

#delovanjegodb