Članek

Dejavnosti godbeništva

V pripravi zanimivi skupni projekti

Delovni skupini Avstrijske godbeniške zveze in Zveze slovenskih godb sta se 3. aprila 2015 srečali v Lipnici in pripravili nekaj zanimivih pobud za sodelovanje v prihodnosti ...

Objavljeno Mar 12, 2015

Delovni skupini Avstrijske godbeniške zveze in Zveze slovenskih godb sta se 3. aprila 2015 srečali v Lipnici in pripravili nekaj zanimivih pobud za sodelovanje v prihodnosti.

Že doslej je bilo sodelovanje med zvezama dobro, vendar so na sestanku ugotovili, da je še veliko zanimivih področij, na katerih bi lahko skupaj dosegli še boljše rezultate.

Obe zvezi bosta ustanovili ekspertno dirigentsko skupino, v katero bosta poskušali pritegniti še predstavnike iz sosednjih držav (Hrvaške, Madžarske in Italije). Skupina naj bi iz predlaganih in tudi svojih pobud pripravila skupne projekte na godbeniškem področju, kot so izobraževalni tabori, tekmovanje skladateljev na temo prve svetovne vojne (100 let miru), koncertne izmenjave in podobno.

Na srečanju so sodelovali iz avstrijske Štajerske Oskar Bernhart, Erich Riegler in Rainer Schabereiter, iz Slovenije pa Ervin Hartman in Gregor Kovačič.

Ervin Hartman

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #ljubljana #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grosuplje #Grad #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju