Članek

Dejavnosti godbeništva

Ervinu Hartmanu podeljeno visoko priznanje MOM

Župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, je v sklopu 44. spomladanskega koncerta Pihalnega orkestra KUD Pošta Maribor podelil njegovemu dirigentu in umetniškemu vodji, g. Ervinu Hartmanu, visoko priznanje MESTNI PEČAT.

Objavljeno May 22, 2014

Kulturno-umetniško društvo Pošta Maribor sodi med starejša in večja mariborska kulturna društva. Njegova gonilna sila in promotor je pihani orkester, ki je v letu 2011 praznoval že 80-letnico. S pihalnim orkestrom je tesno povezano ime njegovega dirigenta Ervina Hartmana, ki je pravzaprav sinonim tega orkestra in celotnega društva, pa ne samo društva, ampak tudi mesta Maribor. Ervin Hartman , ki je 17. decembra lani praznoval 70-letnico, je namreč dirigent tega odličnega mednarodno priznanega orkestra že 48 let, 29 let je ravnatelj ljubiteljske glasbene šole, zadnjih 10 let pa tudi dirigent Godbe veteranov Štajerske z mednarodno zasedbo članov.

Ervin Hartman je najžlahtnejši ambasador mesta Maribor in Slovenije, saj je njuno ime z glasbeno govorico ponesel daleč preko meja domovine. To je vodilo župana mestne občine Maribor, da je Ervinu Hartmanu, ki je s svojim dolgoletnim delovanjem odločilno prispeval k razvoju domače kulture in tudi k mednarodni prepoznavnosti našega mesta, podelil eno izmed najvišjih priznanj mestne občine – mestni pečat.

Tako dirigentu kot tudi celotnemu kulturno-umetniškemu društvu pomeni podeljena nagrada veliko čast in moralno nagrado za dolgoletno delo na področju ljubiteljske kulture in razvoja godbeništva na Slovenskem.

mag. Karmen Lebe Grajf