Članek

Poročila in ocene

CSC klub na Adamičevih dnevih

Srebrni CISM klub se je v času Adamičevih dni v Mariboru prvič srečal v Sloveniji.

Objavljeno Feb 15, 2013

Od 26. do 29. oktobra 2012 je bilo v Mariboru prvo srečanje 9. septembra 2009 v Moskvi na pobudo Ervina Hartmana in Ericha Schwaba ustanovljenega srebrnega kluba CISM, ki ga sestavljajo bivši vodilni funkcionarji v mednarodni glasbeni zvezi CISM.  

Mariborskega srečanja so se udeležili kar trije bivši predsedniki (Erich Schwab, Friedrich Weyermühler in Thomas Büchel), dva bivša podpredsednika (Gottfried Furgler in Ervin Hartman) ter člana CISM (Andrasz Friedrich in Hans Albertshofer) z ženami. V klubu so še drugi člani iz Nemčije, Nizozemske, Švice in Francije, ki pa se srečanja niso mogli udeležiti.

Srečanje je bilo posvečeno dogajanju ob sklepnih prireditvah Leta Bojana Adamiča. Spremljali so simpozij o skladatelju in otvoritvi razstav Metla za mojstra in Zven maske v Univerzitetni knjižnici Maribor. Še posebej so bili navdušeni nad gala koncertom v izvedbi Orkestra slovenske policije in Orkestra Slovenske vojske v soboto zvečer in prav tako nad koncertnimi nastopi ljubiteljskih pihalnih orkestrov v nedeljo.

V imenu udeležencev kluba CSC se je predsedniku ZSG Tonetu Urbasu zahvalil Erich Schwab, ki je med drugim zapisal: >Naše prvo klubsko srečanje, od 26-29. oktobra 2012, smo preživeli v čudovitem mestu Maribor. V imenu vseh udeležencev srečanja bi se vam rad zahvalil za toplo dobrodošlico in dokazano, velikodušno gostoljubnost. Bili smo navdušeni nad kulturnim bogastvom mesta in zlasti godbeniško sceno ... Prav tako bi se rad zahvalil slovenski godbeni zvezi za njeno aktivno vključevanje v CISM in ustvarjalno sodelovanje v evropskem glasbenem dogajanju.<


Ervin Hartman

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #ljubljana #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grosuplje #Grad #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju