Članek

Poročila in ocene

Revija pihalnih orkestrov osrednje Slovenije

Konec novembra 2011 so se pihalni orkestri osrednje Slovenije predstavili na reviji v Trbovlju.

Objavljeno Jan 03, 2012

V nedeljo, 27. novembra 2011 popoldne, je Območna izpostava JSKD Trbovlje v Delavskem domu Trbovlje izvedla revijo pihalnih orkestrov osrednje Slovenije. Pred tem je v predavalnici Delavskega doma potekal Dan godbeništva, ki ga je organizirala in izvedla Zveza slovenskih godb; osrednja tema je bila Godbeništvo danes in jutri.

Revija se je pričela ob 17. uri. Na začetku  je maloštevilne obiskovalce in sodelujoče orkestre pozdravila podžupanja občine Trbovlje gospa Tatjana Jevševar. V koncertnem delu so nastopile tri ljubljanske godbe: KD Godba ljubljanskih veteranov (dirigent Alojz Zupan), KD Pihalni orkester Litostroj (dirigent Gregor Vidmar) in KD Pihalni orkester Ljubljana Vič (dirigent Josip Grgasovič). Žal je zaradi bolezni nastop v zadnjem hipu odpovedala Rudarska godba Hrastnik. Koncertni del je trajal približno uro in pol. Lahko zapišemo, da so obiskovalci v prijetnem muziciranju nastopajočih uživali. Nastopu je sledil še kratek strokovni pogovor, ki ga je vodil strokovni spremljevalec Miro Saje.

Po koncertu so v foajeju doma godbenicam in godbenikom pripravili toplo malico, ob kateri so v prijetnem in sproščenem vzdušju še malce poklepetali in se družili.

Zdravko Pestotnik,

vojda OI JSKD Trbovlje