Članek

Poročila in ocene

Orkester Duplek odhaja na Portugalsko

Pihalni orkester Duplek bo v začetku januarja 2012 odpotoval na Portugalsko, kjer se bo predstavil s koncertom Straussove glasbe.

Objavljeno Nov 27, 2011

Pred dupleškim pihalnim orkestrom so naporni meseci, ko bodo skladbe Straussov in Mozarta še kako odmevale v ušesih glasbenikov. Orkester se namreč prvega januarja prihodnje leto odpravlja na turnejo po Portugalski, kamor jih je povabil Coliseo de Lisboa (Lizbonsko gledališče) in kjer se bodo v uri in petinštiridesetih minutah dolgem koncertu predstavili izključno z najlepšimi skladbami družine Strauss (Na lepi modri Donavi, Annen polka, Radetzky marš, Intermezzo iz 1001 noči, Pravljice iz dunajskega gozda, Tritsch-tratsch polka in številne druge). Pogovori in priprave na gostovanje so se začeli že januarja letos, ko so preko spletne strani prejeli povpraševanje za koncerte. V najzahodnejšo evropsko državo se odpravlja 45 glasbenikov skupaj s petimi baletnimi plesalci, ki bodo še dodatno popestrili nastope. Gledališča, v katerih nastopajo, sprejmejo preko tisoč obiskovalcev. Promocija koncertov se je na Portugalskem začela že meseca septembra. Tako se nadejajo dobrega obiska in uživanje ob najlepših Strussovih in Mozartovih melodijah.

Koncerti bodo na sporedu štiri dni zapored; 4. 1. v Portu, 5. 1. v Bragi, 6. 1. v Leiri in 7. 1. v Lizboni, kjer bodo tudi zaključili turnejo. Na pot se bodo odpravili že 1. 1. , ko jih bo avtobus preko Slovenije, Italije in Francije popeljal do katalonske prestolnice Barcelone, kjer bodo prespali v lastni režiji, ostali en dan in postanek izkoristili za druženje in oglede. Pot bodo ponoči nadaljevali do Porta, ki bo njihova prva postojanka. Po koncertu bodo odšli v Brago, Leiro in Lizbono, kjer bodo ostali še dan po zadnjem koncertu. Na poti nazaj se bodo za en dan ustavili v španski Zaragozi, ponovno dan izkoristili za oglede in se v večernih urah odpravili proti domu. Kot generalko pred odhodom bodo celoten program predstavili na tradicionalnem božičnem koncertu v Koreni (25. 12. 2011), ki bo letos vsekakor nekaj posebnega.

Robert Levstek

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #ljubljana #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grosuplje #Grad #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju