Članek

Poročila in ocene

Sedmi Intercampus - mladinski glasbeni laboratorij

Julija je pod okriljem Zveze slovenskih kulturnih društev in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti v Kopru potekal sedmi Intercampus.

Objavljeno Oct 13, 2011

Sredi julija je v Kopru pod okriljem Zveze slovenskih kulturnih društev in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ter v soorganizaciji z Glasbeno šolo Koper in Pihalnim orkestrom Koper potekal že sedmi čezmejni tabor mladih godbenic in godbenikov Intercampus.

Tudi letos se je čezmejnega poletnega tabora udeležilo kakih petdeset mladih godbenic in godbenikov. Večinoma so prišli iz slovenskih pihalnih orkestrov v Italiji, a je bilo tudi udeležencev z Obale, Krasa in Brkinov precej, nekateri pa so prišli celo s Koroške in Štajerske. Očitno so organizatorji letos k sodelovanju povabili prave ljudi, kajti odzivi udeležencev so bili izjemno pozitivni.

Dirigentsko palico je na letošnjem taboru v roke prijel pozavnist Iztok Babnik, dirigent Mladinskega pihalnega orkestra Piran in ravnatelj Glasbene šole Koper. Na program je uvrstil predvsem lahkotnejša dela in filmsko glasbo, med katerimi nista manjkali niti priredbi uspešnic Elvisa Presleya in Carlosa Santane. Ker gre pri tovrstnih taborih v veliki meri za projektno delo, kjer je za študij programa na voljo relativno malo časa, so dirigentu pomagali tudi mentorji, ki so vodili sekcijske vaje: za flavte je poskrbela Irina Perosa, za klarinete Daniel Grizonič, za saksofone Tomaž Nedoh, za trobente Mitja Bobič, za tolkala Mitja Tavčar, vaje z nizkimi trobili pa je prevzel kar dirigent sam.

Po nekaj dnevih trdega dela je mladim godbenikom program vendarle uspelo pripraviti in ob zaključku tabora so se predstavili na kar štirih nastopih v Kopru, Piranu, Miljah in Izoli. Vsakega izmed nastopov je uvedla krajša figurativna koreografija, ki jo je z godbeniki pripravil predvodnik Ivan Medved.

Več fotografij z letošnjega Intercampusa najdete tu.

Nejc Sukljan

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #ljubljana #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grosuplje #Grad #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju