Članek

Predstavitve godb

Pihalni orkester občine Duplek
Objavljeno Apr 01, 2011

Pihalni orkester občine Duplek je eno najstarejših društev v občini, saj deluje že od leta 1921. Orkester sestavlja veliko mladih glasbenikov s srednješolsko in višjo glasbeno izobrazbo. Ti dajejo, skupaj s starejšimi člani, orkestru novo energijo in zagnanost.

Orkester ima širok glasbeni repertoar raznovrstne glasbe, tudi najzahtevnejše; z njim nastopajo v občini in izven nje. Posebej priljubljen je tradicionalni božični koncert, ki ga pripravijo 25. decembra, redno pa sodelujejo tudi na revijah pihalnih orkestrov.

V letu 2006 so postali člani Zveze godb in leta 2007 v 4. težavnostni stopnji, na tekmovanju v Žalcu, prejeli zlato plaketo s posebno pohvalo in s tem napredovali v 3. težavnostno stopnjo. Udeležili so se tudi tekmovanja za pokal Vinka Štrucla v Ormožu, kjer so dosegli prvo mesto in prav tako prejeli zlato plaketo ter posebno priznanje. V letu 2008 so imeli koncert v domačem kraju, kjer so nastopali skupaj s priznanim ansamblom Štajerskih sedem in poželi velik uspeh.

 Za največji uspeh leta 2010 šteje zlata plaketa na tekmovanju za Pokal Vinka Štrucla v Ormožu. Orkester vodi Damijan Kolarič. Letos se orkester odpravlja na mednarodno tekmovanje v Split, udeležil se bo tudi tekmovanja Zveze godb v 3. težavnostni stopnji.

Robert Levstek