Članek
Poročilo o Sestanku Izvršnega Odbora Mednarodne Konfederacije Glasbenih Društev (CISM)
Objavljeno Mar 13, 2024

Sestanek Izvršnega Odbora Mednarodne Konfederacije Glasbenih Društev (CISM) se je odvijal v prostorih združenja Associazione Nazionale delle Bande Italiane Musicali, Autonome Associazione di Promozione Sociale (anbimaAPS) v Rimu, med 5. in 6. marcem. Člani izvršnega odbora, zastopani s strani različnih držav, so se zbrali in aktivno sodelovali v produktivnih razpravah.

Srečanje je potekalo v živo, kar je prispevalo k tekoči komunikaciji in večji produktivnosti. Člani predsedstva so se osredotočili na razpravo o nadaljnjem spremljanju načrtovanih letnih dogodkov, prihajajočih obveznostih, novih projektih ter o notranjih in zunanjih informacijskih zadevah CISM.

Na sestanku so sodelovali vsi člani izvršnega odbora, ki so predstavljali različne države članice, med njimi Valentin Bischof iz Švice (predsednik), Andrea Romiti iz Italije (podpredsednik in vodja oddelka za odnose z javnostmi in komuniciranje), Heiko Schulze iz Nemčije (direktor oddelka za glasbo), Daniel Leskovic iz Slovenije (vodja oddelka za finance in računovodstvo), Ludovic Lautern-Testoris iz Francije (direktor oddelka "Omrežje"), in Vicente Cerdá García iz Španije (direktor oddelka za odnose).

Predsednik CISM, Valentin Bischof, je predlagal dnevni red, ki je bil učinkovito izveden. Srečanje je potekalo v vzdušju sodelovanja, soodločanja in predanosti, kjer je vsak član odgovoren za svoj oddelek. Razprave so se oblikovale s potrebno raznolikostjo in nestrinjanjem, kar prispeva k bogastvu vsakega srečanja.

Med razpravami so bile izpostavljene ključne točke, med drugim tekoči projekti, kot so tekmovanja mladinskih pihalnih orkestrov ter tekmovanje v koračnicah, valčkih in polkah, nacionalni in mednarodni glasbeni festivali, izmenjava znanja o dogodkih, podpiranje izmenjav med orkestri in skupinami ter organizacija simpozijev, konferenc, in tekmovanj.

Posebna pozornost je bila namenjena pripravam na kongres leta 2025, katerega tema bo "Sound of Europe". Razpravljalo se je tudi o izmenjavi člankov in gradiv med državami članicami, kar bo okrepilo vlogo CISM kot mednarodne krovne asociacije.

Sklep sestanka je vključeval tudi ideje za raziskave, predstavitve na kongresu ter materiale za promocijo in dodatno delovanje, ki bo temeljilo na raziskovalnih in pedagoških projektih. Člani so se posvetili tudi razlikam v programskih vrednotah med posameznimi državami članicami.

Celoten sestanek je potekal v vzdušju zavezništva, odprtosti za raznolikost in s ciljem krepitve glasbene kulture na mednarodni ravni.


Daniel Leskovic

#@zvezaslovenskihgodb #Ajdovščina #aktualno #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brežice #Brezovica #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #cism #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolenjskeToplice #DolpriLjubljani #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #HočeSlivnica #Hodoš #Horjul #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Kočevje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #kultura #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #ljubljana #Ljubno #Ljutomer #Logatec #LogDragomer #LoškaDolina #LoškiPotok #LovrencNaPohorju #Luče #Lukovica #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #obvestila #Obvestila #PihalniOrkestri #predsedstvo #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb